Samovolné restarty telefonů Nokia Lumia

Dost uživatelů hlásí problém s restartováním telefonu a neaktuálním časem a datem. Když shrneme zkušenosti uživatelů, tak z toho vyplývá, že pokud na telefonu Nokia Lumia se po zamknutí obrazovky povede zmáčknout a držet tlačítko zapnutí déle než 10 až 15 sekund  (často to uživatelé hlásí při nošení telefonu v kapse), tak telefon provede nějaký druh resetu a restatuje se. U některých telefonů se navíc nastaví čas a datum na různě hodnoty většinou několik měsíců staré. U typu 625 změnu času a data hlásí téměř všichni kdo ten problém mají.
 
Uživatelé se shodují na tom, že Nokia se k problému moc nezná. Na dotazy neodpovídá a max. uživatel dostane informaci, aby telefon kompletně zresetoval do továrního nastavení, provedl všechny aktualizace a to by mělo problém odstranit. Pokud ne, je třeba telefon reklamovat. To i mnozí uživatelé po celé Evropě udělali (někteří i opakovaně). Většinou jim byl telefon vyměněn za nový, ale ten nový se choval stejně jako ten původní. Takže výsledkem ja zatím jen pokřikování na Nokii, aby s tím už konečně něco udělala.
Reset do továrního nastavení a komplet aktualizace jsme udělali na 2 telefonech Lumia 625 a ono problematické chování zůstává.
 
Popisované chování jsme vyzkoušeli ještě na Nokia Lumia 630 a zresetuje se také. Jen s tím rozdílem, že čas a datum zůstane na správných hodnotách. Přestože telefon používáme již 4 měsíce, tak se zatím neresetoval ani jednou, snad pro to, že není nošen v kapse.

Způsob resetování telefonu tlačítky na boku je od Nokie povolen záměrně pro nouzový start telefonu, ale tak, že se musí současně držet tlačítko Zapnutí a tlačítko Hlasitost dolu. Pokud reset způsobí i jen samostatně podržené jedno tlačítko, tak je to chyba telefonu a Nokia by to měla opravit.

Také z toho všeho tu uvedeného vyplývá, že pokud se u telefonu Nokia Lumia povede při nošení např. v kapse zmáčknout a podržet zároveň tlačítko Zapnutí a tlačítko Hlasitost dolu po dobu 10-15 sekund, tak se telefon zresetuje. Toto je ale normální chování telefonu deklarované výrobcem v návodu k použití. Nechci tím naznačit, že to někdo z našich uživatelů telefonu dělá, jen to uvádím, aby to bylo známo.

Podrobnosti článku

ID článku:
1
Kategorie:
Datum přidání:
2014-08-28 14:48:55
Zobrazení:
533
Hodnocení (Hlasy):
(237)

Související položky